Despre Schwaz - prezentare, informatii, poze si recomandari

Schwaz – oraşul de argint din inima Tirolului!Schwaz este situat în zona centrală a văii Unterinntal, la o altitudine de cca. 545 m şi numără în jur de 14.000 de locuitori. Schwaz este capitala districtului cu acelaşi nume în Tirolul austriac şi se află la doar 30 km de capitala land-ului federal, Innsbruck. Das Kellerjoch (2344 m) este muntele care aparţine de Schwaz şi o parte a Tuxer Alpen.

Iubitorii de natură se pot bucura de vederi uimitoare asupra văii Hochinnental şi lumii montane înconjurătoare. Tocmai când pădurile regiunii sunt acoperite de zăpadă, o vacanţă în Schwaz se transformă în o experienţă deosebită. La Kellerjoch s-au ridicat de altfel primele instalaţii pe cablu din Tirol, iar domeniul schiabil primitor pentru familii se bucură printre localnici şi turişti în egală măsură de popularitate ridicată.

Pe lângă natură, o atracţie deosebită o exercită şi centul vechi. Schwaz este unul din cele mai vechi oraşe din Europa! Istoria sa a fost puternic influenţată de minerit şi din sec. XV, când minerii au descoperit o vână argint, este cunoscut şi ca "Oraşul de Argint" al Tirolului.

Zona ski
Domeniul schiabil Kellerjoch este situat la doar cca. 5 km de centrul staţiunii Schwaz. Pasionaţii sporturilor de iarnă folosesc telescaunul de 2 locuri de Arzberg, pentru a ajunge în domeniul schiabil. În total vă stau aici la dispoziţie 10 km de pârtii la altitudini între cca. 850 m şi 1.900 m. Pe lângă telescaun există 2 teleschiuri şi 2 "covoare fermecate" pentru cei mai mici dintre schiori. Domeniul schiabil Kellerjoch este pregătit cu pârtii potrivite pentru toate nivele de cunoştinţe şi tote tipurile de interes. În special pentru familii este o alegere bună, copii şi începătorii se pot da pe coborârile uşoare sau de dificultate medie, şi învăţa astfel în condiţii ideale.

Pe cei mici îi aşteaptă în plus şi Kinderland Grafenast. Pe panta însorită, uşor înclinată se află două covoare fermecate, unde cei mici sunt ghidaţi de instructori profesionişti.

Şi pentru schiorii şi snowboarderii cu experienţă pârtiile largi şi bine pregătite fac toţi banii, le stă la dispoziţie în plus şi o pârtie neagră, care porneşte de la Hecherhaus. În plu se oferă schi de tură cu diverse grade de dificultate.

În domeniul schiabil iubitorii de natură se bucură de vedere fenomenală asupra munţilor din jur, şi asupra Kellerjoch (2344 m). Nu mai puţin de 30% din pârtii pot fi înzăpezite artificial şi garantează distracţie pentru toată familia şi când stratul de zăpadă naturală este ceva mai mic.

Cine caută petreceri Après-Ski, este aşteptat cu drag în staţiunile văii Zillertal, din apropiere. Fie la Fügen, Kaltenbach sau Mayrhofen – veţi găsi cu siguranţă petrecerea perfectă pentru voi. În schimb, chiar în Schwaz atmosfera este mult mai liniştită:

numeroase monumente, muzee şi festivităţi au făcut din acest oraş unul dedicat culturii. Astfel după ziua de schi vă puteţi plimba prin centrul vechi, cu farmec medieval şi admira clădirile die perioada de vârf a mineritului de argint. Dacă vreţi să pătrundeţi şi mai adânc în istoria staţiunii vă recomandăm o vizită la Mina de Argint Schwaz.

Pentru întărire vă stau la dispoziţie numeroase restaurante, chiar în centul vechi. Programul este completat de diverse evenimente, cum ar fi concerte şi festivale moderne sau tradiţionale.

Şi iubitorii de shopping au de unde să aleagă: la galeriile Schwazer Stadtgalerien multe lucruri frumoase abia aşteaptă să-şi cunoască noul proprietar!

Cine după distracţia pe plăci, tot nu s-a săturat de zăpadă nu poate pierde ocazia să se dea pe noul derdeluş natural "Kellerjoch". Potrivit pentru mic şi mare, este uşor de accesat cu telescaunul cu 2 locuri al domeniului schiabil.

Chiar în Schwaz există o pârtie de schi fond, care poate fi folosită dacă stratul natural de zăpadă este suficient de mare. Începe la marginea estică a Schwaz şi duce printre altele pe cei 7 km şi prin staţiunea vecină Buch in Tirol. Pârtia este deosebit de potrivită pentru copii şi începători.

Dacă vă doriţi o provocare mai consistentă vă recomandăm pârtia la altitudine de 8 km de la Vomperberg, la doar 3 km depărtare. La cca. 800 m deasupra nivelului mării, platoul însorit este ideal atât pentru stilul clasic, cât şi pentru skating.

Folosirea pârtiilor de schi fond din jurul Schwatz este gratuită.

Informatii despre partiile de ski
Cel mai înalt punct al zonei1.887 m
Cel mai jos punct al zonei857m
Statiune de schi la altitudine545m
Numar instalatii transport pe cablu4
Numar teleschiuri2
Numar telescaune2
Numar telecabine0
Pârtii în total10 km
Pârtii verzi/albastre5 km
Pârtii rosii3 km
Pârtii negre10 km


Schwaz | Schwaz este situat în zona centrală a văii Unterinntal, la o altitudine de cca. 545 m şi numără în jur de 14.000 de locuitori. Schwaz este capitala districtului cu acelaşi nume în Tirolul austriac şi se află la doar 30 km de capitala land-ului federal, Innsbruck

Sursa informatiei prezentate 

Top hoteluri din Schwaz

Frieden, Schwaz

Frieden

Schwaz, Tirol, Austria

    • Fara transport
    Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
    Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.