Despre Hochfugen - prezentare, informatii, poze si recomandari

Hochfügen - În centrul distracţie pe zăpadă!Înconjurată de munţii fermecători ai Hochzillertal veţi găsi staţiunea Hochfügen, una din cele 3 aşezări ale Fügenberg. Este vorba de o staţiune deosebită, datorită situării la altitudine în căldarea alpină, cu zăpadă sigură, vedere unică asupra munţilor şi pârtii care duc aproape până la cazare. Prin Panoramastraße ajungeţi din Fügen direct în idila albă şi de aici direct în domeniul schiabil - staţiunea este la cota 1500 - mai aproape greu!

Zona ski
Skipass-ul "Zillertaler Superskipass" vă pune la dispoziţie 506 km de pârtii în Hochfügen, Spieljoch, Hochzillertal, Zillertal Arena (Zell, Gerlos, Königsleiten, Wald, Krimml şi Gerlosstein), Penken, Ahorn, Horberg, în domeniul schiabil glaciar Zillertal 3000 (Mayrhofen, Finkenberg, Eggalm, Rastkogl, gheţarul Hintertuxer) precum şi Wildkogel-Arena la Bramberg. Între domeniile schiabile legăturile sunt asigurate exemplar cu skibus şi tren. De câţiva ani Zillertal Arena oferă Wi-Fi gratuit în domeniile sale schiabile, aşa vă puteţi bucura de zăpadă şi soare şi împărţi bucuria imediat şi cu cei dragi de acasă (v. regiunea de schi).

Accesul la Ski-Dorado Hochfügen/Hochzillertal este posibil direct din Hochfügen. Situarea în căldarea alpină la altitudine garantează sportivilor zăpadă sigură până la sfârşitul lui aprilie. Aici găseşte fiecare cu siguranţă coborârea preferată, începând jos cu pârtiile domoale albastre de la tele-schiul Lamark – ideale pentru începători şi grupuri de schi. Cine vrea să meargă mai sus, o poate face cu tele-scaunul de 8 persoane Pfaffenbühel sau cabina jet, tot cu 8 locuri, care duc până la 2 100 m altitudine şi vă permit să beneficiaţi de o largă gamă de pârtii albastre, roşii şi negre. Tele-schiul Pfaffenbühel II vă duce şi la o frumoasă pârtie mogul, în timp ce albastra Nr. 13 duce de la cabină până în vale.

Odată ajunşi aici, trebuie doar să dezlegaţi schiurile un pic şi sămergeţi de cealaltă parte - care vă aşteaptă cu coborâri de dificultate medie, minunat scăldate în soarele de după-amiază. Una din ele este Nr. 2, care are şi o porţiune de SkiMovie - mai târziu puteţi şi descărca filmul şi detaliile coborârii. Pe partea aceasta a muntelui se află de altfel şi cel mai înalt punct al domeniului schiabil, la staţia de munte a Zillertal Shuttle, la cota 2378. De aici pleacă printre altele neagra şi "atletica" coborâre "Obitraudi", cu o înclinare considerabilă. Alternativ puteţi explora multe alte pârtii, deoarece Zillertal Shuttle şi Wedelexpress asigură în acelaşi timp şi legătura dintre Hochfügen şi Hochzillertal şi vă oferă astfel un total de 77 km variaţi de pârtii - printre care o coborâre de vale cu nocturnă - şi 39 de instalaţii pe cablu.

Hochfügen este în plus şi un domeniu excelent pentru freerideri - cu multe variante off-piste şi mai multe Freeride Checkpoints, pentru începători - cu o Starter-Freeride-Area, pentru primele cristiane supravegheate şi pentru freestyleri - cu snowpark-ul top cu halfpipe Betterpark din domeniul schiabil Hochzillertal-Kaltenbach.

În ciuda dimensiunilor mai degrabă reduse Hochfügen are multe de oferit pe tema Après-Ski. Fie cabane romantice, baruri animate cu terasă sau restaurante confortabile - distracţia de Après-Ski vă aşteaptă la fiecare colţ. Deja de la părăsirea pârtiilor sunteţi aşteptaţi pe lângă ele cu ambient tradiţional, cum ar fi de exemplu la Holzalm sau Montana Alm, dar şi cu lux şi gastronomie de 5 stele, de exemplu la refugiile Kristall şi Wedel - mese elegante, cu vedere panoramică, şezlonguri cu blană de miel la soare şi relaxare cu muzică clasică sau jazz nu sint aici nimic deosebit, ci fac parte din standard.

Pentru petrecăreţi oferta de Après-Ski-Party începe la Gogola-Alm, mai pe seară vă aşteaptă mai multe discoteci în vale, la Fügen, cu uşile deschise până târziu. Dacă însă vreţi să petreceţi seara tot pe plăci sunteţi bineveniţi la schi în nocturnă. Trasee de drumeţii, săniuş şi plimbări cu trăsura rotunjesc ideal oferta.

Schiorii fond găsesc în Hochfügen delicatese speciale. Chiar de la parcarea "Hochfügener Parkplatz" porneşte o pârtie de schi fond la altitudine, minunată cu 9 km în direcţia Gamsstein (Loassattel). La finalul ei vă aşteaptă confortabilul local gastronomic Loasie, pentru reîncărcare de forţe înainte de a porni înapoi. Datorită situării la altitudine, porţiunea este deosebit de sigură şi folosirea este gratuită.

Şi larga şi însorita vale a râului Ziller este teritoriu ideal pentru schiorii fond. Întreaga vale dispune de o reţea de pârtii de cca. 200 km - doar în regiunea Fügen-Kaltenbach, în staţiunile Bruck, Fügen, Kaltenbach, Strass, Stumm, Ried şi Uderns vă aşteaptă un total de 65 km de pârtii, seara unele chiar cu nocturnă. Deosebită este pârtia panoramică de-a lungul ZIller, pe cca. 10 km de la Kaltenbach la Aschau.

Informatii despre partiile de ski
Cel mai înalt punct al zonei2378 m
Cel mai jos punct al zonei560m
Statiune de schi la altitudine1.474m
Numar instalatii transport pe cablu39
Numar teleschiuri22
Numar telescaune12
Numar telecabine5
Pârtii în total77 km
Pârtii verzi/albastre32 km
Pârtii rosii32 km
Pârtii negre77 km


Hochfugen | Înconjurată de munţii fermecători ai Hochzillertal veţi găsi staţiunea Hochfügen, una din cele 3 aşezări ale Fügenberg. Este vorba de o staţiune deosebită, datorită situării la altitudine în căldarea alpină, cu zăpadă sigură, vedere unică asupra munţilor şi pârtii care duc aproape până la cazare

Sursa informatiei prezentate 

Top hoteluri din Hochfugen

Nu am gasit nici un obiectiv turistic conform criteriilor specificate
Informatiile si fotografiile din prezentarea statiunilor/destinatiilor au caracter informativ. Facem eforturi permanente pentru a pastra acuratetea si actualitatea informatiilor, insa nu garantam ca informatiile sunt complete sau nu contin erori.